Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Terug naar ons blog

Maak kennis met figuurcorrectie!

Gepubliceerd op:

Wekelijks breng je wellicht veel tijd door in de sportschool en voed je je  volgens bepaalde inzichten;

dit alles voor een gezonder en strakker lichaam. Echter, die vervelende lastige plekken blijven je een doorn in het oog…
 
Doordat de vetcellen in de huid vaak slecht doorbloed zijn, is het moeilijk om daar door middel van sporten en gezond eten, vetreductie te realiseren. Hierdoor is figuurcorrectie tegenwoordig ook een belangrijk onderdeel van het verkrijgen van een passend lichaam. Maar wat houdt figuurcorrectie eigenlijk in? Werkt het echt zo makkelijk? Is het wel veilig?

Chirurgische- en niet-chirurgische figuurcorrectie

Bodysculpting bestaat in twee soorten: chirurgisch en niet-chirurgisch. In onze salon bieden we enkel niet-chirurgische behandelingen aan. In deze blog leggen we je wel het verschil uit tussen chirurgisch en niet-chirurgisch maar zullen we enkel dieper ingaan op de niet-chirurgische behandelingen.

Chirurgische figuurcorrectie

Wij zijn geen expert in de chirugische methodes maar de meest bekende chirurgische figuurcorrigerende behandelingen zijn liposuctie, dijbeenlifts en buikwandcorrecties. Tijdens chirurgische ingrepen ben je geheel onder narcose en blijven littekens over het algemeen zichtbaar.

Niet-chirurgische figuurcorrectie

Bij deze variant van figuurcorrectie is er geen operatie nodig. Het grootste voordeel van niet opereren is dat je veel minder risico’s loopt, omdat je geen anesthesie nodig hebt. Ook hoef je niet te herstellen, zoals bij chirurgische lichaamscorrecties wel het geval is. Er is geen hersteltijd nodig, omdat er geen schade optreedt aan de huid of het onderliggende weefsel. Je kan de dagelijkse activiteiten direct na de behandeling weer hervatten. Een groot voordeel is ook dat er géén blijvend zichtbaar letsel is zoals littekens. Een nadeel kan zijn dat het resultaat langer op zich laat wachten dan bij een chirurgische ingreep, er is dus soms wat geduld nodig!
Vrouw Elektrostimulatie figuurcorrectie

Concreet

Technisch gezien richten we ons met figuurcorrectie  vooral op de vetcellen, spiermassa en het lymfestelsel.
De vetcellen willen we verkleinen of verminderen, spiermassa willen we versterken of vergroten en daarnaast zorgt het lymfestelsel voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en afvoer van afvalstoffen.

Niet-chirurgische figuurcorrigerende behandelingen zijn net als chirurgische ingrepen niet bedoeld als oplossing
voor overgewicht. Met geen enkele behadeling zal je kilo’s kwijtraken. Bij de meeste behandelingen mag de Body Mass Index (BMI) dan ook niet hoger zijn dan 30. Alle behandelingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen boven 18 jaar.

Methodes

De verschillende methoden voor bodysculpting onderscheiden zich in verschillende technieken. Er zijn behandelingen die werken door middel van het invriezen van vetcellen, andere gebruiken warmte door middel van radiofrequentie, infrarood of gebruiken elektrostimulatietherapie. Allemaal beloven ze de buik, dijen, billen, lovehandels of bovenarmen een nieuwe vorm te geven.

Er zal altijd sprake zijn van een kuur aan behandelingen, één enkele behandeling zal nooit voldoende zijn. Ook zijn er speciale sculpting producten zoals cremes op de markt die deze behandelingen zullen ondersteunen.

In onze andere en volgende blogs zullen we dieper ingaan op de diverse methodes.