Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Terug naar ons blog

Dit kun je doen tegen cellulite en cellulitis!

Gepubliceerd op:

Cellulite, de o zo bekende sinaasappelhuid waar bijna iedere vrouw wel “last” van heeft. Bijzonder, dat wij als vrouwen iets collectiefs gemeen hebben met elkaar en dat we er ondertussen ook zó onzeker over kunnen zijn! Gelukkig kunnen we bij Salon Shine XL helpen bij de strijd tegen cellulite, hoe? Dat lees je hier!

Het verschil tussen cellulite en cellulitis

Allereerst is het goed te weten wat het verschil is tussen cellulite en cellulitis, de benamingen worden namelijk nogal eens door elkaar heen gebruikt. Cellulitis is een onderhuidse bacteriële infectie en dat is heel wat anders dan cellulite waar deze blog over gaat. Cellulitis is een snel uitbreidende ontsteking die samen gaat met roodheid, zwelling, pijn en soms koorts. Cellulitis laat je het best bekijken door de dokter, hij zal dan een behandeling voorschrijven. We hebben het in dit artikel alleen nog over cellulite.
Vrouw Elektrostimulatie figuurcorrectie

De symptomen

 • Bobbelige huid op de heupen, dijbenen en billen en soms ook op de onder­buik of bovenarmen (kuiltjes en deukjes).
 • Plekken waar cellulite zit voelen koud aan door een verminderde bloedcirculatie.
 • Zichtbare vetophopingen. Hier zijn meerdere gradaties te onderscheiden van zichtbaar bij inknijpen van de huid tot altijd zichtbaar.

De oorzaak van cellulite

Cellulite kan diverse oorzaken hebben zoals, genetische aanleg, inactief leven, slechte voeding, hormonale invloed en leeftijd.

Cellulite aanpakken zonder behandelingen

 • Afvallen
  Drink geen of aanzienlijk minder alcohol, verminder de suikerinname en eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. Eet voeding die rijk is aan polyfenolen. Dit zijn stoffen in planten die als een antioxidant werken. Voedingsmiddelen rijk aan polyfenolen zijn bijvoorbeeld blauwe en rode vruchten, groene thee, pure chocolade, olijfolie, noten.
 • Krachttraining
  Maar dat is toch voor mannen? Zeker niet! Door het verhogen van je spiermassa verhoog je je testosteron gehalte waardoor cellulite verminderd. Door de toegenomen spiermassa verbetert je metabolisme waardoor je makkelijker vet verbrandt.
 • Stress verminderen
  Slaap voldoende zodat je lichaam kan herstellen en rusten waardoor je automatisch stress vermindert. Zijn bovenstaande opties je teveel gedoe, krijg je geen resultaat of duurt het je te lang voor dat je zichtbaar resultaat hebt? Bekijk dan zeker even onze behandelingen die zijn gericht op cellulite.

Zo pakken wij cellulite aan!

Bij Salon Shine XL hebben we diverse innovatieve apparatuur voor het grondig aanpakken van cellulite. Afhankelijk van je situatie kunnen wij apparatuur adviseren.

Tei System

Met ons Tei System wordt het mogelijk om onbelast te sporten. Door middel van elektrische pulsen worden de spieren aangespannen en de huid verstrakt. Alle programma’s van de Tei werken spieropbouwend waardoor meer testosteron wordt aangemaakt, dat beïnvloed de hormoonhuishouding in positieve zin. De programma’s die speciaal op cellulite zijn ingesteld behandelen cellulite als de beste en met een kuur van 10 behandelingen wordt jouw huid aanzienlijk strakker.
Bodystyle Pro
Onze Bodystyle Pro is een echte krachtpatser op het gebied van lymfedrainage. Heb jij naast cellulite ook last van gezwollen (pijnlijke) benen en/of enkels of zijn ze rusteloos dan is een behandeling met de Bodystyle Pro perfect voor jou! Het pak vult en leegt de luchtkamers vanaf de tenen tot de heupen waardoor opgehoopt vocht en afvalstoffen succesvol kunnen worden afgevoerd.
Rollaction
Een behandeling met Rollaction is pure ontspanning! Het is een diepe massage die wordt veraangenaamd met infraroodwarmte en werkzame stoffen in de olie. Hoewel de behandeling ontspannend is, is de Rollaction een echte krachtpatser in de strijd tegen cellulite. De massage opent de vetcellen en op die manier wordt cellulite aanzienlijk verminderd.