Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Terug naar ons blog

De werking van collageen

Gepubliceerd op:

Collageen, de zoveelste trend in beautyland is een blijvertje. Het is namelijk een echte anti-rimpel wonder.

In tegenstelling tot vele beautyproducten kun je dit product niet smeren maar moet je het drinken.

In het kort

Tussen je 25e en 30e levensjaar neemt de hoeveelheid collageen in je lichaam langzaam af. Dat betekent dat je vage lijntjes en lichte rimpels in het gezicht krijgt maar ook dat langzaam aan gewrichten strammer worden. Rond je 50e wordt er nog heel weinig collageen geproduceerd, waardoor een slappe huid en rimpels steeds zichtbaarder worden.

De huid is het grootste menselijk orgaan en staat bloot aan de buitenwereld. Het is dan ook belangrijk goed op je huid te passen. Het heeft als functie ons lichaam te beschermen en verdiend dan ook zeker je dagelijkse aandacht.

Je huid van binnenuit verzorgen kan met collageen. Hoe dat werkt? Dat lees je in deze blog.
Vrouw Elektrostimulatie figuurcorrectie

Wat doet collageen voor jou?

Naast het zichtbaar verminderen van rimpels heeft collageen nog veel meer voordelen. Collageen is namelijk een belangrijk eiwit in ons lichaam. Het woord Collageen is afgeleid van het Griekse woord Colla, vrij vertaald betekent dat lijm oftewel, samenbinden. In totaal zijn er wel 28 types collageen waarvan type 1 het meest voorkomt. Maar liefst 90% van de collageen in ons lichaam bestaat uit dit type.

Collageen heeft vele esthetische voordelen maar is ook goed voor andere processen in je lichaam:

  • Vermindert rimpels, cellulite en striae
  • Geeft haar en nagels een boost
  • Versterkt kraakbeen, gewrichten en botten
  • Herstelt de maag- en darmwand
  • Verbetert de hydratatie van de huid van binnenuit voor een stralende huid
  • Verbetert de haarstructuur voor een volle glanzende bos haar

Zo werkt het

70% van je bindweefsel in de diepere laag van je huid bestaat uit collageen. Het heeft als functie het mooi, soepel en glad houden van je huid. Zoals je weet verminderd de aanmaak van collageen na je 25e levensjaar. Dit veroorzaakt dat er minder collageen in het bindweefsel is. De huid wordt slapper en zakt als het ware in elkaar, en voila…. zo onstaan de eerste rimpels.
Naast de vermindering van collageen zijn er verschillende factoren die het rimpelproces versnellen; stress, roken en uv-straling van de zon.

Collageen smeer je niet, dat drink je!

Collageen kun je niet smeren want de bestanddelen van collageen zijn te groot om door te dringen in de huid. Cremes met daarin collageen kunnen dan ook niet een optimaal resultaat geven. Investeer daarom in het drinken van collageen!

De behandeling 

Salon Shine XL adviseert vanuit eigen ervaring de producten van FITT. De drankjes zijn hartstikke lekker en verkrijgbaar in diverse smaken. Nu is de smaak natuurlijk niet het állerbelangrijkste van een collageen drankje maar we kunnen ons ook niet voorstellen dat we dagelijks een vies drankje zouden opdrinken. Dús voor ons was de smaak ook echt een USP!
Het drankje komt in een handige verpakking waar je wat water aan toevoegt en een paar flinke shakes geeft.
We adviseren om vanaf je 25e één Collagen Drink per dag te drinken. Vanaf je 40e twee collageen drankjes per dag.
Een groot voordeel van de FITT collageen drankjes is de toegevoegde vitamine C. Zonder vitamine C heeft het lichaam het moeilijk met het opnemen van collageen.

Waar zijn de collageen drankjes verkrijgbaar?

Bij ons in de salon natuurlijk! Kom eens langs, of stuur een berichtje voor meer informatie.
De drankjes kosten €2,50 per stuk.