Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Terug naar ons blog

Acne aanpakken met LED-therapie

Gepubliceerd op:

Acne, vooral bekend onder de puberende jongeren maar ook veel volwassenen hebben vaak last van een onrustige huid.

Het is één van de meest voorkomende en een heel vervelend huidprobleem dat voor veel onzekerheid kan zorgen. Acne, weg ermee!

Ontstaan acne

Grofweg kunnen we onderscheid maken tussen twee mogelijke oorzaken van acne:
De huid zelf
Bij een droge huid bestaat het gevaar van verhoorning van de bovenste huidlaag. Door de verhoorning blijven er dode huidcellen achter op de huid. Vervolgens ontstaat er een verhoogde talgproductie. De talg kan door de verhoorning van de huid niet goed weg en veroorzaakt ontstekingen en een verhoogde concentratie aan bacterieën. Dit bij elkaar zorgt voor acne.
Factoren van buitenaf
Factoren van buitenaf kunnen van grote invloed zijn op de huid. Denk daarbij aan erfelijkheid, hormonen, voeding, cosmetica en stress.

Zonlicht en acne

We merken het vaak in de zomer, de acne verbetert aanzienlijk onder invloed van de zon. En het voelt zo tegenstrijdig want de zon is toch slecht voor onze huid?
De slechte invloed van de zon wordt veroorzaakt door UV-licht. UV-licht bestaat uit UVA- en UVB-stralen.
UVA-stralen dringen diep door in de cellen van de opperhuid. Ze veroorzaken geen pijnlijke symptomen op de huid maar kunnen wel vrije radicalen laten ontwikkelen die de cellen op lange termijn beschadigen.
UVB-stralen dringen niet verder binnen dan de opperhuid. UVB-stralen geven ons dat mooie bruine kleurtje maar zorgen ook voor verbranding en huidkanker.
Zonlicht bevat naast de schadelijke UVA- en UVB-straling ook helend blauw licht. Dit blauwe licht heeft een anti-bacteriële werking op de huid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht effectief is in de strijd tegen acne, het vermindert ontstekingen, vermindert de talgproductie en heeft een verjongend effect op de huid. Het blauwe licht stimuleert de productie van vrije radicalen in de acne bacterie.

Blauw LED-licht

De invloed van blauw licht op de huid weegt echter niet op tegen de nadelen die de zon heeft op je huid door de UVA- en UVB-straling. Het zonlicht mag dan op het oog een goede invloed hebben op je huid maar stimuleert andere processen die de huid beschadigen, verouderen en huidkanker kunnen veroorzaken. Uren gaan zonnen in de strijd tegen acne is dan ook niet verstandig.
LED-therapie met blauw licht voorziet in de behoefte aan de voordelen van zonlicht op de huid zonder de nadelen van UVA- en UVB-straling. Het is dan ook een volledig veilige methode die daarbij ook nog geheel pijnloos is.

LED-therapie met een masker

Bij Salon Shine XL werken we met het LIFT MEE LED masker van Wellmaxx. Dit masker heeft drie verschillende licht kleur mogelijkheden namelijk rood, blauw en paars.
Het rode en blauwe licht hebben een bijzonder synergie. Rood licht vitaliseert en stimuleert de doorbloeding en stofwisseling van de diepe huidlagen. Als blauw en rood LED licht worden gecombineerd worden ontstekingen gemiddeld met 76% verminderd. Terwijl bij gebruik van enkel blauw licht dit 63% is.
De licht-therapie neemt niet de oorzaak weg van de acne maar vermindert de kans op een uitbraak. Het is daarom van belang de behandeling in een kuur af te nemen. De LED-therapie kuur kun je afnemen per 10-rittenkaart maar is ook goed te combineren tijdens een behandeling met de TEI, Cryolipolyse en Bodystyle PRO.