Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Terug naar ons blog

Het ontstaan van Cryolipolyse

Gepubliceerd op:

Plaatselijke vet vermindering is een wens van vele vrouwen en mannen. Er is onder ons veel ontevredenheid over de opslag van vet, we kunnen namelijk niet kiezen wáár ons lichaam vet op slaat. Dat is genetisch bepaald! Maar sinds de cryolipolyse eerste resultaten uit 2009 kun je wel kiezen waar de vetophoping verdwijnt. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker deze blog!

Plaatselijke vetverbranding een fabel

Afslanken en sporten kan een grote bijdrage leveren aan de lichaamsamenstelling en vetvermindering maar je kunt niet zelf kiezen wáár je het vet wil verbranden. Plaatselijke vet verbranding d.m.v. training is namelijk een regelrechte fabel die keer op keer wordt ontkracht in wetenschappelijke studies. Sit-ups en andere buikspier oefeningen hebben dus geen nut als je traint voor een strakke buik. Ze kunnen natuurlijk wél bijdragen aan een sterke core (waaraan heel veel voordelen zitten) maar die felbegeerde six-pack zie je niet als het laagje buikvet nog over je buikspieren zit.

Liposuctie

Liposuctie is de meest bekende vorm van plaatselijke vetverwijdering. Liposuctie is een veilige ingreep maar feit blijft dat het een operatieve ingreep is met een herstelperiode. De cosmetische/medische industrie is dan ook op zoek gegaan naar een methode voor plaatselijk vet verlies waarbij geen verdoving of operatie nodig is.

Panniculitis

Cryolipolyse heeft oorsprong in een medische aandoening die ontstaat na blootstelling aan kou namelijk: pannicullitis. Het werd ontdekt bij vrouwelijke jockeys in Engeland dat na een middagje paardrijden soms aan de buitenzijde van het bovenbeen roodheid, verharding en zwelling optrad. Deze zogenaamd koude-panniculitis eindigde meestal weer met een normale soepele huid, maar iets minder omvang van het bovenbeen.

De aandoening pannicullitis is verder onderzocht door medici en getest op dieren. In diverse studies is naar voren gekomen dat  plaatselijke gecontroleerde koeling/bevriezing er voor zorgt dat er een significante vermindering van vetweefsel plaatsvindt die langdurig door werkt.

Ontwikkeling apparatuur

Volgend op de veelbelovende dierenstudies werd een apparaat ontwikkeld voor mensen waardoor er met de apparatuur op een gecontroleerde wijze  plaatselijk vet bevroren kan worden. Om de huid te beschermen tegen bevriezing wordt er een anti-vries membraam tussen de huid en de koelplaat of handle geplaatst.

 

De eerste resultaten van cryolipolyse verschenen in 2009. Inmiddels zijn we een aantal jaren ervaring verder en zijn er veel verschillende cryolipolyse apparaten op de markt.

Voordelen Cryo Shaper

De Cryo Shaper van Salon Shine XL heeft diverse voordelen ten op zichte van andere apparatuur op de markt.

4 zones – De Cryo Shaper kan tot 4 zones van het lichaam tegelijk behandelen waardoor een kuur voordeliger qua kosten is dan wanneer er maar 2 zones tegelijk behandeld kunnen worden.

360 graden rondom koeling – De handles van de Cryo Shaper koelen 360 graden rondom doordat de hele handle wordt gekoeld. Andere apparatuur werkt vaak met koelplaten waardoor delen van de vacuum gezogen zone niet wordt gekoeld.

Temperatuurwisseling – De handles van de Cryo Shaper werken afwisselend en gecontroleerd met verwarmen en koelen. Door het grote temperatuurverschil worden vetcellen beter afgebroken. Na de laatste koeling verwarmen we de handles nog 1x zodat de huid zacht, soepel en goed doorbloed aanvoelt na de behandeling. Op die manier heb je geen gevoelige plek na de behandeling.

Verschillende handles – Doordat we handles in verschillende soorten en maten hebben kunnen we zelfs de kleinste vetophopingen aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan het randje boven de BH-band, onderkin of binnenkant van de knieën of dijen.